Един постоянен стремеж към перфектност, съвършенство… близко до божественото. Състезание „Кой е по-по-най“, в което не бихме се задоволили с второто място. Много високо вдигната летва, която е недостижима. Постоянна надпревара с всичко. Стремеж към изключителност, неповторимост и уникалност. Липса на каквито и да било недостатъци и невъзможност за приемане на загуби.

Добре дошли на въображаемата планета на Перфекционизма, която е единствената на небосвода. Върти се сама около себе си. На нея живее перфекционистът – единствен и неповторим. Обладан от натрапливо желание за съвършенство. С напудрена визия и леко подаваща се усмивка на самодостатъчност. С един излъскан имидж, за пред хората.

Хората? Добре де, тук няма хора, но какво от това – те и без това нямат значение. Така или иначе те биха могли просто да му се любуват или пък в най-добрия случай – да се поклонят ниско до земята, така че да получи заслужените си почести.

И ако си задавате въпроса как този изключителен човек е постигнал това величие, ще ви издам тайната. Някога много отдавна, неговата планета е била ударена от преминаващ астероид. Астероид на име „Мал Оценност 002“, идващ от далечната галактика „Комплекс“.