Момичетата, които водят един „заспал“ живот – чакат принца на бял кон, който ще ги събуди от вечния сън и унес. И тъй като живеем във времена, в които принцовете и принцесите (поне истинските) са на изчезване, нека разгледаме тази интересна тенденция.

Все по-често жените очакват да бъдат осъществени от някой друг. Тоест да се появи някой мъж, който да ги стимулира и подтикне към това да разцъфтят. Може би ще се съгласите, че става дума за прехвърляне на отговорност – “Аз няма да се погрижа за себе си, а вместо това ще чакам незнайно количество време, за да се появи евентуално този, който ще ме пробуди за живот”. Ако ли пък не – “Не съм виновна аз, а съдбата е била жестока с мен…” Посланието е: “Аз ще стоя на едно място, няма да се задвижвам, но светът е длъжен да ми поднесе наготово, това от което имам нужда! Толкова съм специална!“ Има голяма доза високомери и пренебрежение към останалите хора. Отношението към света се води от вярването, че другите са просто обслужващ персонал, предмети, вещи. „Те са простолюдие, аз ги презирам“.

Всъщност този вид жени си търсят обект, в който да се вкопчат и да превърнат в основен източник, който да задоволи всичките им потребности. Става дума за една голяма тенденция за зависимост, желание за сливане. Вкопчване, през което само се взима, без нищо да се дава. Един емоционален и психически канибализъм.

Такива хора по-скоро биха говорили за любов, отколкото да си позволят да я изпитат, защото те не могат да се доверят – имат проблем с първичното доверие. Не могат да се подчинят и отдадат на потребностите и чувствата си, защото се страхуват, че ще бъдат изоставени в тях. Затова по-добре да се правят, че нямат такива, пък по заобиколен начин и с манипулации – ще си ги задоволят. Но самите те ще останат винаги неудовлетворени. Така наречените принцеси също така не могат да се посветят на един мъж, а постоянно ще се оглеждат и ще са с единия крак навън – очакват да бъдат изоставени във всеки един момент.

Вътрешно са адски самотни и имат огромен глад за истинска любов, но отвън изглеждат наперени и с вирнат нос. Нарцистични, повърхностни, съблазняват инструментално. Себестойността им минава през външната оценка, което ги прави изключително несигурни – това е нещо, което е извън техния контрол. На лице е беден афективен свят и ако се стигне до раздяла – това ще резултира във вътрешна празнота и вакуум. Изчезнъл е източникът им, те не знаят как да се погрижат за себе си и сами „да се нахранят“. Затова ще прехвърчат от цвят на цвят.